Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Ajankohtaista

Arvoisa maanomistaja

Balticconnector-maakaasuputki on ollut kaupallisessa käytössä vuoden alusta lähtien. Kaasua virtaa koko ajan Virosta Suomeen. Suomen alkuvuonna 2020 käyttämästä maakaasusta noin kolmannes on tullut Baltiasta. Maaputken Siuntio–Inkoo maanlunastuksen lopputoimitus oli suunniteltu aloitettavan kesäkuussa 2020. Tavoitteena oli saada katselmukset tehtyä kesän aikana, saada lunastusprosessi vietyä loppuun marraskuun aikana ja korvaukset maksettua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Balticconnector-kaasuputken käyttöönottoa juhlittiin Suomessa ja Virossa

Suomen ja Viron välisen Balticconnector-kaasuputken käyttöönottoa juhlistettiin tänään 11. joulukuuta 2019 Suomessa ja Virossa. Helsingissä ja Paldiskissa samanaikaisesti järjestettävien tilaisuuksien välillä oli maiden ja EU:n välisen hyvän yhteistyön hengessä myös reaaliaikainen videoyhteys. Tilaisuuden kunniavieraina olivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Viron tasavallan presidentti Kersti Kaljulaid, elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä Euroopan komission energiapääosaston varapääjohtaja Klaus-Dieter Borchardt.

Seuraa projektin ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi tästä

Blogissa:

DSC_0718

Joulupöytä on katettu – Suomen kaasumarkkinalle

Kiitollisuus, ylpeys ja innostus kuvaavat tämän hetken tunteita. Jouluhan on lähestymässä ja nuo sanat sopivat hyvin myös joulun odotukseen. Tosin tällä kertaa ajatuksissa oli ensisijaisesti meidän Balticconnector-hanke ja yhtiömme toiminta. Jouluun ehtii rauhoittua kotvan kuluttua. Nyt on hyvä hetki muistella mitä on tapahtunut matkan varrella.

MIKÄ ON BALTICCONNECTOR?

Balticconnector on Suomen ja Viron yhdistävä kaasuputki, joka mahdollistaa Baltian maiden ja Suomen kaasumarkkinoiden yhdistämisen ja integroitumisen EU:n yhteisiin energiamarkkinoihin. Lisäksi muun Baltian kaasuinfrastruktuurin rakentaminen mahdollistaa kaksisuuntaisen kaasuliikenteen Viron ja Latvian välillä, joka yhdessä Balticconnectorin kanssa antaa Suomelle ja Virolle mahdollisuuden käyttää Latviassa sijaitsevaa maanalaista varastoa omien markkinatarpeiden mukaan.

Lue lisää hankkeesta ja sen etenemisestä