Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Ajankohtaista

Balticconnector-hankkeen meriputken rakennustyöt merellä valmiit

Balticconnectorin meriputken rakennustyöt merellä saatiin päätökseen perjantaina 12.7.2019. Putkenlasku valmistui kesäkuun lopussa, ja suojaustyöt aloitetiin kesäkuun puolessa välissä. Nyt suojaustöiden valmistuttua rakennustyöt merellä on saatu päätökseen. Seuraavaksi meriputkelle tehdään painekoe heinä-elokuun aikana, jonka jälkeen putki tyhjennetään ja kuivataan.

SuomiAreenassa palataan tulevaisuuteen – miten ilmastonmuutos ja energiamurros vaikuttavat sähkö- ja kaasuverkkoihin sekä elämiseen vuonna 2030?

Ilmastonmuutos ja energiamurros koskettavat meidän kaikkien elämää. Arkemme muuttuu, koskipa se asumista, ruokaa tai liikkumista. Digitalisaatio antaa vauhtia vähähiilisyydelle. SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa kuullaan, miten energia-ala vastaa hallitusohjelman haasteeseen olla hiilineutraali vuonna 2035. Energiajärjestelmän vihreää tulevaisuutta tehdään nyt. Sähkön ja kaasun jakeluyhtiöt rakentavat ja kehittävät verkkoja uudeksi energiansiirtoalustaksi, joka mahdollistaa vihreän ja toimivan infrastruktuurin. Tulevaisuudessa verkoissa liikkuu […]

Seuraa projektin ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi tästä

Blogissa:

Allsea’s pipelaying vessel, Lorelay (2)

Oikealla asenteella askel kerrallaan kohti avointa kaasumarkkinaa

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä suomalaisessa sananlaskussa on hyvää ohjetta isojenkin projektien hoitamiseen. Aina se ei tosin riitä. Jokaisessa isossa hankkeessa tulee joitain haasteita vastaan ja silloin punnitaan projektiorganisaation kyky reagoida muutokseen: miten hyvin on varauduttu varasuunnitelmilla ja varasuunnitelmien varasuunnitelmilla sekä ennen kaikkea, millä asenteella asioihin pureudutaan…

MIKÄ ON BALTICCONNECTOR?

Balticconnector on Suomen ja Viron yhdistävä kaasuputki, joka mahdollistaa Baltian maiden ja Suomen kaasumarkkinoiden yhdistämisen ja integroitumisen EU:n yhteisiin energiamarkkinoihin. Lisäksi muun Baltian kaasuinfrastruktuurin rakentaminen mahdollistaa kaksisuuntaisen kaasuliikenteen Viron ja Latvian välillä, joka yhdessä Balticconnectorin kanssa antaa Suomelle ja Virolle mahdollisuuden käyttää Latviassa sijaitsevaa maanalaista varastoa omien markkinatarpeiden mukaan.

Lue lisää hankkeesta ja sen etenemisestä