Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Baltic Connector Oy on

SUOMEN JA VIRON KAASUVERKOT YHDISTÄVÄN KAASUPUTKEN SUOMALAINEN TOTEUTTAJA

Ajankohtaista

Balticconnector-kaasuputken käyttöönottoa juhlittiin Suomessa ja Virossa

Suomen ja Viron välisen Balticconnector-kaasuputken käyttöönottoa juhlistettiin tänään 11. joulukuuta 2019 Suomessa ja Virossa. Helsingissä ja Paldiskissa samanaikaisesti järjestettävien tilaisuuksien välillä oli maiden ja EU:n välisen hyvän yhteistyön hengessä myös reaaliaikainen videoyhteys. Tilaisuuden kunniavieraina olivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Viron tasavallan presidentti Kersti Kaljulaid, elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä Euroopan komission energiapääosaston varapääjohtaja Klaus-Dieter Borchardt.

Suomalais-virolainen yhteistyö varmisti Balticconnectorin käyttöönoton aikataulussa

Tänään juhlittiin Suomen ja Viron kaasuinfrat yhdistävän Balticconnector-kaasuputken käyttöönottoa. Helsingissä ja Viron Paldiskissa samanaikaisesti järjestettävien tilaisuuksien välillä oli maiden ja EU:n välisen hyvän yhteistyön hengessä myös reaaliaikainen videoyhteys. Kunniavieraina ja puhujina käyttöönottojuhlassa olivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Viron tasavallan presidentti Kersti Kaljulaid, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Viron talous- ja infrastruktuuriministeri Taavi Aas sekä Klaus Dieter Borchardt, […]

Seuraa projektin ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi tästä

Blogissa:

DSC_0718

Joulupöytä on katettu – Suomen kaasumarkkinalle

Kiitollisuus, ylpeys ja innostus kuvaavat tämän hetken tunteita. Jouluhan on lähestymässä ja nuo sanat sopivat hyvin myös joulun odotukseen. Tosin tällä kertaa ajatuksissa oli ensisijaisesti meidän Balticconnector-hanke ja yhtiömme toiminta. Jouluun ehtii rauhoittua kotvan kuluttua. Nyt on hyvä hetki muistella mitä on tapahtunut matkan varrella.

MIKÄ ON BALTICCONNECTOR?

Balticconnector on Suomen ja Viron yhdistävä kaasuputki, joka mahdollistaa Baltian maiden ja Suomen kaasumarkkinoiden yhdistämisen ja integroitumisen EU:n yhteisiin energiamarkkinoihin. Lisäksi muun Baltian kaasuinfrastruktuurin rakentaminen mahdollistaa kaksisuuntaisen kaasuliikenteen Viron ja Latvian välillä, joka yhdessä Balticconnectorin kanssa antaa Suomelle ja Virolle mahdollisuuden käyttää Latviassa sijaitsevaa maanalaista varastoa omien markkinatarpeiden mukaan.

Lue lisää hankkeesta ja sen etenemisestä