Arvoisa maanomistaja

Balticconnector-maakaasuputki on ollut kaupallisessa käytössä vuoden alusta lähtien. Kaasua virtaa koko ajan Virosta Suomeen. Suomen alkuvuonna 2020 käyttämästä maakaasusta noin kolmannes on tullut Baltiasta.

Maaputken Siuntio–Inkoo maanlunastuksen lopputoimitus oli suunniteltu aloitettavan kesäkuussa 2020. Tavoitteena oli saada katselmukset tehtyä kesän aikana, saada lunastusprosessi vietyä loppuun marraskuun aikana ja korvaukset maksettua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Koronavirusrajoitusten takia toimituksen aloitus viivästyy, mutta meidän tavoitteenamme on edelleen saada maksettua korvaukset tämän vuoden aikana. Lunastustoimituksen seuraavat vaiheet ovat maastokatselmukset sekä korvausvaatimusten jättäminen. Lunastustoimikunta lähettää teille lähiaikoina kirjeen, jossa on kutsu katselmukseen sekä lisätietoa toimituksen tulevista vaiheista. Lunastustoimituksesta löytyy informaatiota myös toimituksen kotisivuilta.

Lunastustoimituksen kotisivut suomeksi: https://www.maanmittauslaitos.fi/TN2017-564237

ja ruotsiksi: https://www.maanmittauslaitos.fi/sv/TN2017-564237 .

Muistutamme vielä turvallisuusasioista. Esimerkiksi kaivutyöt lähempänä kuin 5 m kaasuputkea ovat luvanvaraisia. Maakaasuputken sijainti ilmenee maastossa olevista merkintäpylväistä. Jos tarvitset lisätietoa tai aiot työskennellä kaasuputken läheisyydessä, ota yhteyttä maakaasuputken käytöstä vastaavaan yhtiöön, Gasgrid Finland Oy, puh. 020 447 8713. Tarkemmat tiedot löytyvät heidän kotisivuiltaan https://gasgrid.fi/yhteystiedot/.

Rakentamiseen liittyvät yhteyshenkilömme ovat

Maanlunastukseen liittyvät asiat, Tommi Raappana, puh: 050 458 3808,

email: tommi.raappana@balticconnector.fi

Työmaapäällikkö, Seppo Talvio, puh: 050 458 3998, email: seppo.talvio@balticconnector.fi

Projektipäällikkö, Ilkka Taka-aho, puh: 0400 714 398, email: ilkka.taka-aho@balticconnector.fi

Hyvää kevään jatkoa

Terveisin

Herkko Plit

Toimitusjohtaja, Baltic Connector Oy