Baltic Connector allekirjoitti vuokrasopimuksen kompressoriaseman maa-alueesta – projekti etenee aikataulussa

Baltic Connector on allekirjoittanut 19.9.2017 vuokrasopimuksen kompressoriaseman maa-alueesta. Alue vuokrataan Baltic Connectorille maakaasun siirtoliiketoimintaa ja sitä palvelevia toimia varten. Maa-alue sijaitsee Inkoon kunnassa Svartbäckin alueella lähellä rannikkoa ja on kooltaan 3,3 hehtaaria. Alueen vuokra-aika on 50 vuotta.

Kompressoriasema koostuu paineenlisäys- ja mittausasemasta sekä putkiston huoltoon tarvittavista rakennuksista. Rakennustyöt aloitetaan talvella 2018. Aikataulun mukainen valmistumisaika kompressoriaseman käyttöönotolle on vuoden 2019 lopussa.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:

toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

 

Baltic Connector allekirjoitti vuokrasopimuksen kompressoriaseman maa-alueesta – projekti etenee aikataulussa, 19.9.2017