Baltic Connector jatkaa maakaasuputken maastotutkimuksia

Baltic Connector Oy aloittaa syyskuun 2017 aikana Inkoon ja Siuntion kuntien sekä Lohjan kaupungin alueilla maakaasuputken suunnitteluun liittyvän maastotutkimuksen toisen vaiheen. Tutkimuksen toisessa vaiheessa putkilinjaus ja kaasuputken työalue merkitään maastoon katselmuksia varten.

”Tutkimukset pyritään tekemään niin, ettei niistä aiheudu merkittävää haittaa tai vahinkoa maanomistajille. Peltotöiden merkinnät tehdään syystöiden jälkeen ja poistetaan tarvittaessa maastosta ennen kevättöitä”, kertoo projektijohtaja Tom Främling.

Valtioneuvostolta on haettu lunastus- ja ennakkohaltuunottolupaa maakaasuputkiston ja siihen liittyvien rakenteiden tarvitsemia maa-alueita varten. Lunastuslupapäätöstä odotetaan syksyn 2017 aikana.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:

projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 326 2918

 

Baltic Connector jatkaa maakaasuputken maastotutkimuksia, 13.9.2017