Balticconnector-hankkeen Inkoon kompressoriaseman rakennukset valmistuneet aseman käyttöönottoa varten

Inkoon kompressoriaseman rakennusten käyttöönottotarkastus pidettiin 5.7.2019, jossa todettiin kompressoriaseman rakennusten olevan valmiina käyttöä varten. Rakennukset tarkastettiin Inkoon kunnan rakennustarkastajan ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tarkastajan toimesta.

”Rakennusten valmistuminen aikataulussa luo edellytykset kompressoriaseman kaasujärjestelmien testauksen ja käyttöönoton aloitukselle. Tämän välitavoitteen saavuttamisella varmistamme kompressoriaseman valmistumisen aikataulun mukaisesti”, kertoo Baltic Connector Oy:n projektijohtaja Tom Främling.

Kompressoriaseman kaasuputkistojen ja laitteiden asennustyöt ovat myös valmistuneet. Kaasujärjestelmien testaus aloitetaan heinäkuun lopussa, joka kestää syyskuun alkuun asti. Tämän jälkeen toteutetaan kaasujärjestelmien käyttöönotto ja koekäytöt. Kompressoriaseman koekäyttö päättyy lokakuun lopussa, jonka jälkeen asema on valmis käyttöön.

”Hienoa nähdä, kuinka hankkeen eri työmaiden virstapylväät saavutetaan ja työt etenevät aikataulussa. Suuret kiitokset kuuluvat ammattitaitoisille urakoitsijoille ja projektihenkilöstölle”, kiittää Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit.

Balticconnector putki on kokonaisuutena valmis käyttöön vuoden 2019 lopussa ja kaasu alkaa virrata putkessa 1.1.2020 alkaen Suomen kaasumarkkinan avautuessa.

Lisätiedot:
projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 326 2918
toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

Balticconnector-hankkeen Inkoon kompressoriaseman rakennukset valmistuneet aseman käyttöönottoa varten, 8.7.2019