Balticconnector-hankkeen projektihallintapalveluiden sopimus allekirjoitettu

 

Balticconnector-hankkeen projektihallintapalveluiden sopimus allekirjoitettu


Baltic Connector Oy on valinnut Neste Jacobs Oy:n ja Ramboll Finland Oy:n projektihallintapalveluiden konsulteiksi. Torstaina 17.11.2016 allekirjoitetut sopimukset koskevat Suomen puolelle tulevaa maakaasuputkea sekä Suomen ja Viron yhdistävää merikaasuputkea. Neste Jacobsin asiantuntijat tukevat maaputken ja kompressoriaseman toteuttamista, ja Rambollin asiantuntijat meriputken toteuttamista.

Neste Jacobs on Pohjoismaiden johtavia kemian ja uusiutuvan energian teknologia-, suunnittelu ja projektinjohtoyhtiöitä, jolla on laaja kokemus erilaisista kaasuhankkeista. Ramboll on puolestaan ollut mukana useimmissa Pohjanmeren alueen merikaasuputkihankkeissa viime vuosina.

”On hienoa saada kokeneet ja asiantuntevat kumppanit tukemaan Balticconnector-hankkeen toteuttamista. Lisäksi on arvokasta, että voimme työllistää suomalaisosaajia yhteiskunnallisesti tärkeään ja teknisesti vaativaan hankkeeseen sekä samalla varmistaa hankkeen ripeän etenemisen.”, toteaa Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit.

”Saamme nyt käyttöömme maamme ja Pohjoismaiden parhaat alan asiantuntijat. Tänään allekirjoitetun sopimuksen myötä suunnittelu ja projektinjohto pääsevät liikkeelle nopeasti ja laajalla rintamalla.”, sanoo projektijohtaja Tom Främling.


Balticconnector yhdistää Viron ja Suomen maakaasuverkot 150 kilometriä pitkällä kaksisuuntaisella yhdysputkella, josta 80 kilometriä tulee kulkemaan meren pohjassa. Hanke mahdollistaa Baltian maiden ja Suomen kaasumarkkinoiden yhdistymisen sekä integroitumisen EU:n yhteisiin energiamarkkinoihin.


Kaasuputken rakennuttamisesta vastaavat suomalainen valtionyhtiö Baltic Connector Oy ja virolainen Elering AS. Investoinnin kokonaishinnaksi on arvioitu 250 miljoonaa euroa, josta EU:n komissio rahoittaa 75 prosenttia. Yhdysputken on määrä valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätietoja:


toimitusjohtaja Herkko Plit, Baltic Connector Oy, puh. 050 462 0788
projektijohtaja Tom Främling, Baltic Connector Oy, puh. 050 326 2918

oe-tiedote-17-11-2016_-fi