Balticconnector meriputkiosuus täytetty kaasulla ja valmiina käyttöönottoa varten

Balticconnector-putken käyttöönoton viimeinen vaihe saatettiin päätökseen 28.11.2019, kun meriputki on täytetty kaasulla ja paineistettu sekä yhdistetty Viron kaasun siirtoverkkoon. Balticconnector otetaan kaupalliseen käyttöön 1.1.2020 lähtien.

Meriputken rakennustyöt ja lasku Suomenlahden pohjaan valmistui kesällä 2019. Putken täyttö kaasulla tehtiin huuhtomalla putkea ensin typellä, joka sitten poistettiin johtamalla maakaasua putkikaapimen taakse. Putkikaapimen tai ammattislangin mukaisesti ”porsaan” saavuttua Inkoosta Viron Paldiskiin putki oli täytetty kaasulla ja valmiina käyttöön.

”Meriputken täyttö kaasulla merkitsee, että Balticconnector-putki on valmiina käyttöön. Aiemmin täytettiin maaputki kaasulla ja Inkoon kompressoriaseman koeajot toteutettiin onnistuneesti. Näin kaikki palaset ovat valmiina putken käyttöönottoon 1.1.2020 alkaen”, sanoo Baltic Connector Oy:n projektijohtaja Tom Främling.

”Voimme olla ylpeitä saavutuksestamme. Ammattitaitoinen projektijohto ja motivoituneet tekijät mahdollistivat, että putki saadaan käyttöön aikataulun mukaisesti. Balticconnector otetaan käyttöön 1.1.2020 samalla kuin Suomen kaasumarkkinat avautuvat”, sanoo Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit.

Lisätiedot:
projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 326 2918
toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788