Balticconnector-putki valmistuu käyttöön aikataulussa

Balticconnector-hankeen Suomen puoleiset osuudet ovat edenneet vaiheeseen, jolloin rakentamis- ja rakennustyöt ovat valmistuneet sekä maaputki on täytetty kaasulla. Inkoon kompressoriaseman koekäyttö suoritettiin onnistuneesti lokakuussa. Marraskuun aikana täytetään meriputki kaasulla ja liitetään Viron kaasun siirtoverkkoon. Tämän vaiheen jälkeen putki on valmis kaupalliseen käyttöön 1.1.2020 lähtien.

”On ollut ilo todistaa, kuinka jokainen projektin vaihe on saatettu päätökseen aikataulussa. Lähenemme hetkeä, jolloin kaikki työt on valmiit ja putki jää valmiuteen odottamaa kaasumarkkinoiden avautumista 1.1.2020. Tässä kohtaa voimme jo todeta, että putki valmistuu käyttöön aikataulun mukaisesti”, kertoo Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit.

Tiistaina 5.11.2019 media pääsi tutustumaan valmistuneeseen Inkoon kompressoriasemaan ja kuulemaan hankkeen etenemisestä. Hankkeen valmistumista tullaan juhlistamaan käyttöönottojuhlassa 11.12.2020 sidosryhmien ja kutsuvieraiden kanssa Suomessa ja Virossa.

 

Lisätiedot:
toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

Balticconnector-putki valmistuu käyttöön aikataulussa, 5.11.2019