Balticconnectorin kompressoriaseman päälaitteet on toimitettu työmaalle Inkoossa

Balticconnector-hankkeen Inkoon kompressoriasemalle on toimitettu torstaina 28.3.2019 aseman päälaitteet, joihin kuuluu kompressoriyksikkö ja sen apulaitteet. Laitteiden asennukset on aloitettu ja ne saatetaan loppuun huhtikuussa 2019. Asennustyöt jatkuvat tämän jälkeen laitteisiin liittyvillä putki- ja kaapeliasennuksilla.

Kompressoriyksikön ja sen apulaitteet toimittaa Ranskasta Thermodyn S.A.S, joka kuuluu Baker Hughes a GE company ryhmittymään. Kompressoriyksikkö edustaa alan viimeisintä teknologiaa, jossa kompressoria pyörittää integroitu sähkömoottori, jolloin paikallisia päästöjä ei synny lainkaan. Kompressoriyksikkö on varustettu magneettilaakeroinnilla, joka osaltaan varmistaa yksikön tasaisen ja hiljaisen käynnin.

”On hienoa, että kompressoriyksikkötoimitus tapahtuu juuri sovittuna ajankohtana, jonka jälkeen pääsemme jatkamaan asennustöitä suunnitellusti”, toteaa työmaapäällikkö Mikko Ruokonen tyytyväisenä.

Kompressoriaseman rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti. Aseman mekaaninen valmius saavutetaan kesällä, jonka jälkeen aloitetaan testaukset ja käyttöönotto. Asema on valmiina käyttöön joulukuussa 2019.

”Laitteiden toimitus kompressoriasemalle on yksi hankkeen merkkipaaluista, jolla varmistetaan koko hankkeen aikataulunmukainen eteneminen”, kertoo Baltic Connector Oy:n projektijohtaja Tom Främling.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja Balticconnector-kaasuputken on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:

projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 3262 918

Balticconnectorin kompressoriaseman päälaitteet on toimitettu työmaalle Inkoossa, 29.3.2019