Balticconnectorin meriputken valmistelevat työt saatu päätökseen

Balticconnector-hankkeen meriputken valmistelevat työt saatiin valmiiksi maaliskuun aikana.

”Tämä oli tärkeä vaihe saada valmiiksi, jotta varsinainen putkenlasku voidaan aloittaa aikataulun mukaisesti toukokuun lopussa”, toteaa projektijohtaja Tom Främling tyytyväisenä.

Samaan aikaan ovat ensimmäiset putken toimitettu Paldiskin eteläiseen satamaan ja viimeisiä putkia lastataan Kreikassa, joiden toimitus on vielä huhtikuun aikana.

Kesä tulee olemaan kiireistä aikaa meriputken asennuksen kannalta. Toukokuussa asennetaan Inkooseen vinssi, jolla meriputki vedetään asennuslaivasta maihin. Putken asennus etenee sen jälkeen 2–3 kilometriä vuorokaudessa kohti Viroa. Putkelle tehtävät jälkityöt aloitetaan välittömästi kesäkuussa. Elokuun aikana meriputkelle tehdään painekoe, jonka jälkeen se kuivataan ja liitetään maaputkiin Suomen ja Viron puolella.

”On ilo todeta, että työt meriputken osalta etenee suunnitelmien mukaisesti ja mahdollistaa näin maakaasumarkkinoiden avaamisen vuoden 2020 alussa”, sanoo Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja Balticconnector-kaasuputken on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:
projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 3262 918
toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

Balticconnectorin meriputken valmistelevat työt saatu päätökseen, 2.4.2019