Hanke työllistää rakennusvaiheessa satoja henkilöitä – Kompressoriaseman alue- ja louhintatyöt tekee Louhintahiekka Oy

Baltic Connector Oy on allekirjoittanut 24.1.2018 sopimuksen tuusulalaisen Louhintahiekka Oy:n kanssa kompressoriaseman alueella tapahtuvista louhinta- ja muista aluetöistä. Sopimuksen toimenpiteet toteutetaan ennen kompressoriaseman rakentamistöiden aloitusta.

”Tämä on hankkeen ensimmäinen varsinainen urakkasopimus. Kevään aikana toteutamme urakoitsijavalintoja muun muassa kompressoriaseman ja maaputken rakentamisen osalta. Olemme tyytyväisiä Louhintahiekka Oy:n kanssa tehtyyn sopimukseen, sillä heillä on laaja ja pitkäaikainen kokemus louhinta- ja aluetöistä, jotka vastaavat kompressoriasemalla vaadittavia toimenpiteitä”, kertoo Baltic Connectorin projektijohtaja Tom Främling.

”Koko Balticconnector-hanke tulee rakennusvaiheessa työllistämään satoja henkilöitä ja työllisyysvaikutukset ovat noin 2000 henkilötyövuotta. Suomalaisilla urakoitsijoilla on merkittävä mahdollisuus työllistyä lisää maaputkeen liittyvissä rakennustöissä sekä kompressoriaseman urakoissa”, kertoo Baltic Connectorin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Sopimuksen mukaiset työt kompressoriaseman alueella alkavat helmikuun alussa ja saatetaan valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:

projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 3262 918
toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

 

Hanke työllistää rakennusvaiheessa satoja henkilöitä – Kompressoriaseman alue- ja louhintatyöt tekee Louhintahiekka Oy, 24.1.2018