Iso askel kohti kaasumarkkinoiden avautumista – Balticconnector-hankkeen meriputken asennussopimus allekirjoitettu

Baltic Connector Oy ja Elering AS ovat sopineet 29.3.2018 meriputken asennusurakasta Allseasin kanssa. Sopimus on Balticconnector-hankkeen suurin urakkasopimus.

”Nyt solmittu sopimus on merkittävä virstanpylväs Balticconnector-projektille ja osoittaa, että projekti etenee suunnitellusti. Allseas on tunnettu ja luotettava meriputken asennusurakoitsijoista, ja olemme vakuuttuneita, että heidän kanssa projekti etenee aikataulussa ja sovitussa budjetissa,” sanoo Baltic Connector Oy:n projektijohtaja Tom Främling.

Asennustyöt alkavat merenpohjan valmistelevilla töillä kesällä 2018. Varsinainen putken asennus toteutetaan kesällä 2019. Urakan odotetaan valmistuvan syksyllä 2019, jonka jälkeen aloitetaan meriputken valmistelu tulevaan kaupalliseen käyttöön.

”Hankkeen tavoitteena on tukea Suomen maakaasumarkkinoiden avautumista vuonna 2020. Balticconnector-hankkeen meriputken rakentaminen on yksi keskeinen osa kokonaisuutta, jossa Suomen ja Baltian kaasumarkkinat yhdistyvät ja tulevat osaksi EU:n yhteisiä energiamarkkinoita. Tämän sopimuksen myötä etenemme nyt monta askelta kohti hankkeen aikataulun mukaista toteutumista,” kommentoi Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja Balticconnector-kaasuputken on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Mediakutsu: Medialla on mahdollisuus haastatella Baltic Connector Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plitiä ja Elering AS:n toimitusjohtaja Taavi Väskimägeä torstaina 29.3.2018 klo 11.30–12.30 Baltic Connectorin toimitiloissa osoitteessa Porkkalankatu 1, Helsinki, Suomi. Haastattelut voidaan toteuttaa tarvittaessa myös puhelimitse.

 

Mediayhteydenotot ja lisätiedot:
toimitusjohtaja, Baltic Connector Oy, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788
toimitusjohtaja, Elering AS, Taavi Väskimägi, puh. +372 5010168
projektijohtaja, Baltic Connector Oy, Tom Främling, puh. +358 50 3262 918

Iso askel kohti kaasumarkkinoiden avautumista – Balticconnector-hankkeen meriputken asennussopimus allekirjoitettu, 29.3.2018