Jarmo Väisänen Baltic Connector Oy:n hallitukseen

Baltic Connector Oy:n hallituksen uudeksi jäseneksi on valittu finanssineuvos Jarmo Väisänen (66). Väisäsellä on mittava kokemus hallitustyöskentelystä yli 30 yhtiössä, joiden joukossa on ollut muun muassa pörssiyhtiöt Kemira ja Sponda.

Väisänen on toiminut valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolla vuodesta 2007 lähtien. Hän on vastannut muun muassa energiasektorin omistajaohjauksen strategiasta Nesteen, Vapon ja Fortumin osalta. Tällä hetkellä hän on hallituksen puheenjohtajana Suomen Erillisverkot Oy:ssa ja hallituksen jäsenenä Gasum Oy:ssa, Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:ssa sekä Alko Oy:ssa.

Baltic Connector Oy:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa Esa Härmälä ja jäseninä hallitusneuvos Päivi Janka ja energianeuvos Antero Jännes.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja Balticconnector-kaasuputken on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:
hallituksen puheenjohtaja, Esa Härmälä, puh. +358 40 087 4209
toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

Jarmo Väisänen Baltic Connector Oyn hallitukseen, 29.3.2018