Maaputken ja kompressoriaseman suunnittelusopimukset allekirjoitettu

Suomen ja Viron välille rakennettavan Balticconnector-hankkeen Suomen osuuden maaputken ja kompressoriaseman suunnittelijaksi on valittu puolalainen ILF Consulting Engineers Polska Sp. z o.o. (ILF). Perjantaina 3.2.2017 allekirjoitetut sopimukset koskevat maaputken ja kompressoriaseman kokonaissuunnittelua.

Puolalaisella ILF:llä on kokemusta useista energia-alan suunnittelu- ja projektinjohtourakoista. He ovat suunnitelleet useita maakaasun siirtoverkoston kompressoriasemia ja putkilinjoja viime vuosien aikana Euroopassa. ILF vastaa myös offshore putken kokonaissuunnittelusta Balticconnector hankkeessa.

”Nyt kun olemme valinneet kaikki avainkumppanit ja saaneet rakennettua toteutusorganisaation valmiiksi, voimme aloittaa hankkeen toteutusvaiheen täysipainoisesti.”, toteaa Baltic Connector Oy:n projektijohtaja Tom Främling.

Balticconnector yhdistää Viron ja Suomen maakaasuverkot 150 kilometriä pitkällä kaksisuuntaisella yhdysputkella, josta noin 80 kilometriä tulee kulkemaan meren pohjassa. Hanke mahdollistaa Baltian maiden ja Suomen kaasumarkkinoiden yhdistymisen sekä integroitumisen EU:n yhteisiin energiamarkkinoihin.

Kaasuputken rakennuttamisesta vastaavat suomalainen valtionyhtiö Baltic Connector Oy ja virolainen Elering AS. Investoinnin kokonaishinnaksi on arvioitu 250 miljoonaa euroa, josta EU:n komissio rahoittaa 75 prosenttia. Yhdysputken on määrä valmistua vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Herkko Plit, Baltic Connector Oy, puh. 050 462 0788
projektijohtaja Tom Främling, Baltic Connector Oy, puh. 050 326 2918

 

Maaputken ja kompressoriaseman suunnittelusopimukset allekirjoitettu 3.2.2017