Maaputken putkilinjan hitsaustyöt ovat valmistuneet

Balticconnectorin maaputkilinja Siuntion Pölansista Inkoon Fjusöhön on hitsattu yhteen ja laskettu kaivantoon. Työt putkilinjalla käynnistyivät puunpoistolla talvella 2018 ja jatkuivat maanrakennustöillä kesäkuussa 2018. Nyt työalueen viimeistelytyöt ja peltoalueiden salaojien korjaustyöt ovat käynnissä. Putken koeponnistus- ja kuivaustyöt tehdään kesäkuun aikana ja putki valmistuu käyttöönottoa varten heinäkuun aikana.

”Kiitämme maanomistajia kärsivällisyydestä ja myötämielisyydestä projektiamme kohtaan. Tulemme saattamaan työalueen vastaavaan tai jopa parempaan kuntoon kuin alueelle tullessamme”, kiittää Baltic Connector Oy:n projektijohtaja Tom Främling.

Viimeistelytyöt kestävät vuoden 2019 loppusyksyyn. Putkilinjan liitäntätyöt tehdään elokuun lopulla Pölansissa, jonka jälkeen putki täytetään kaasulla. Kompressoriaseman käyttöönotto ja koekäyttö tapahtuu syys-lokakuussa, jonka jälkeen putkilinja on valmis käyttöön. Balticconnector-putki on kokonaisuutena valmis vuoden 2019 lopussa. Suomen kaasumarkkina avautuu 1.1.2020 alkaen, jolloin Balticconnector-kaasuputkessa alkaa virrata kaasua.

 

Lisätiedot:
projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 326 2918

Maaputken putkilinjan hitsaustyöt ovat valmistuneet, 6.6.2019