Meriputken hankinnat etenevät

Julkiset hankinnat Suomen ja Viron välille rakennettavan kaasuputken valmistamiseksi ja asentamiseksi etenevät. Baltic Connector ja Elering ovat seuloneet ehdokkaiden joukosta vaatimukset täyttävät yritykset ja pyytävät tarjousta meriputken valmistamiseksi neljältä yhtiöltä ja sen asentamiseksi viideltä yhtiöltä. Yhtiöiden tulee jättää alustavat tarjouksensa tämän vuoden syyskuun alkuun mennessä.

”Hankinta- ja projektiorganisaatiomme on tehnyt suuren työn ja sekä hankinnat että koko projekti etenevät aikataulussaan. Putken rakennustyöt ovat alkamassa keväällä 2018, valmis putki avaa Suomen kaasumarkkinat Eurooppaan vuonna 2020”, toteaa Baltic Connectorin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:

toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

 

Meriputken hankinnat etenevät, 6.7.2017