Nimityksiä Baltic Connector Oy:ssä

Nimityksiä Baltic Connector Oy:ssä

Baltic Connector Oy on tehnyt kaksi avainhenkilönimitystä. DI Tom Främling (54) aloittaa 1.10.2016 yrityksessä projektijohtajana ja ekonomi Arto Rämö (49) talous- ja rahoitusjohtajana 16.11.2016.

– Nimitykset tuovat yhtiöön merkittävää alan kokemusta ja vahvaa osaamista. Tästä on hyvä jatkaa toimintojen tehostamista ja kehittämistä, toteaa Baltic Connector Oy:n toimitusjohtajana lokakuun alussa aloittava Herkko Plit.

Tom Främling toimii tällä hetkellä JVC Limitedin projektijohtajana Ghanassa offshore puolen hankkeessa. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus kaasu- ja öljyalan hankkeiden projektijohdosta. Vuosina 2012–2014 hän toimi Bilfinger Industrial Services Finland Oy:n toimitusjohtajana. Hän on työskennellyt 2000-luvulla pitkään myös Neste Jacobs -yhtiössä eri johtotehtävissä.

Arto Rämö siirtyy Baltic Connector Oy:n palvelukseen Stora Ensolta, jossa hän on työskennellyt talouden eri johtotehtävissä vuodesta 1997 alkaen. Vuodesta 2015 hän on toiminut toimitusketjun hallinnan kehityshankkeiden johtajana Stora Enson Consumer Board -divisioonassa, joka tuottaa kartonkeja erilaisiin paino- ja pakkaussovelluksiin.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö. Sen tehtävänä on toteuttaa Suomen osuus Balticconnector-kaasuputkihankkeesta. Se on Suomen ja Viron välinen kahdensuuntainen kaasuputki, joka yhdistää Suomen ja Baltian maiden kaasuverkot.

Yhtiön toiminta on käynnistymässä tänä syksynä toden teolla. Toimitusjohtajan lisäksi yhtiölle nimitettiin syyskuussa uusi hallituksen puheenjohtaja, agronomi Esa Härmälä.

Euroopan komissio myönsi Baltic Connector Oy:lle ja Viron siirtoverkkoyhtiö Elering AS:lle yhteensä 187,5 miljoonaa euroa kaasuyhdysputken rakentamiseen. Hallitus esitti syyskuussa valtion vuoden 2016 kolmanteen lisämenoarvioesitykseen hankkeelle 28 miljoonaa euroa. Ensi vuosikymmenen alussa valmistuvan putken rakentamiskustannukset ovat 250 miljoonaa euroa.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Herkko Plit, Baltic Connector Oy (1.10.2016 alkaen), puh. 050 462 0788

Baltic Connector Oy nimitykset 28.09.2016 (pdf)