Urakkasopimus käynnistää Balticconnector-hankkeen Suomen maaputki-osuuden rakennustyöt

Baltic Connector Oy allekirjoitti sopimuksen 4.5.2018 Louhintahiekka Oy:n kanssa Siuntion–Inkoo välisen maaputken rakennus- ja asennustöistä. Urakkasopimukseen sisältyvät työt aloitetaan toukokuussa 2018. Ensivaiheen töihin kuuluvat mm. katselmukset, asennusteiden rakentaminen ja kallioalueiden louhinta.

”Sopimus rakennus- ja asennustöistä on merkittävä, sillä sen myötä alkavat maaputki-osuuden varsinaiset rakennustyöt. Ympäristöasiat ja turvallisuus ohjaavat kaikkea tekemistämme. Huolehdimme hyvästä yhteistyöstä urakoitsijan, sidosryhmien ja maanomistajien kanssa”, sanoo Baltic Connectorin projektijohtaja Tom Främling.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja Balticconnector-kaasuputken on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:
projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 3262 918
toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 4620 788

 

Urakkasopimus käynnistää Balticconnector-hankkeen Suomen maaputki-osuuden rakennustyöt, 4.5.2018