Valtioneuvosto on myöntänyt Baltic Connectorille lunastus- ja ennakkohaltuunottoluvan

Valtioneuvosto on hyväksynyt 26.10.2017 Baltic Connectorin lunastus- ja ennakkohaltuunottolupahakemuksen. Lupa antaa Baltic Connector Oy:lle oikeudet ottaa haltuunsa maakaasuputken maaosuuksien rakentamiseen tarvittavat maa-alueet. Lupa antaa myös oikeuden siirtää kaasua lunastettavilla alueilla. Putki kulkee pääosin Inkoon kunnan alueella ja lyhyen matkaa putkilinjan pohjoisosassa Lohjan ja Siuntion kuntien alueella.

Lunastustoimitus aloitetaan marraskuun loppupuolella Maanmittauslaitoksen järjestämällä aloituskokouksella ja haltuunottokatselmuksilla. Haltuunottokokous ja ennakkokorvausten määrääminen pidetään tammikuussa 2018. Maanmittauslaitos lähettää maanomistajille erillisen kutsun aloituskokoukseen.

”Meille on tärkeää, että Maanmittauslaitoksen kanssa toteutettava lunastustoimitus etenee sujuvasti ja että maanomistajat saavat ajantasaista tietoa sen etenemisestä kaikissa vaiheissa”, sanoo Baltic Connector Oy:n projektijohtaja Tom Främling.

Balticconnector-kaasuputken maaosuuden rakennustyöt käynnistyvät lunastustoimituksien jälkeen kevään 2018 aikana.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama ja sen on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätiedot:

toimitusjohtaja, Herkko Plit, puh. +358 50 462 0788
projektijohtaja, Tom Främling, puh. +358 50 326 2918

 

Valtioneuvosto on myöntänyt Baltic Connectorille lunastus- ja ennakkohaltuunottoluvan, 26.10.2017