Baltic Connectors sista entreprenadavtal för kompressorstationen säkerställer projektets tidtabellsenliga framskridande

Baltic Connector Oy har 16.11.2018 skrivit under entreprenadavtal med Bilfinger Industrial Services Finland Oy angående processelarbeten och instrumentinstallation vid kompressorstationen i Ingå.

”Det gläder mig att kunna konstatera att i och med detta avtal har Baltic Connector Oy slutfört alla upphandlingar av entreprenörer till sina byggplatser. Projektet framskrider enligt tidtabellen och möjliggör för sin del öppnandet av den finländska gasmarknaden år 2020”, berättar Baltic Connector Oy:s verkställande direktör Herkko Plit.

Arbetet omfattar el- och instrumenteringsarbeten som relaterar till kompressorstationens drift. Stationens kompressorenhet är elmotordriven och kräver sålunda ett omfattande elsystem. Arbetets första skeden omfattar installation av kabelstege och belysning för stationens processbyggnader.

”Arbetena är betydande för bygget eftersom de tillåter byggarbetet på kompressorstationen ta ett steg fram mot nästa arbetsskede. Entreprenadavtalet förstärker byggarbetets tidtabellsenliga framskridande”, säger Tom Främling, projektdirektör vid Baltic Connector Oy.

Installationsarbetet för kompressorstationen i Ingå kommer att slutföras sommaren 2019 och stationens provdrift kommer att inledas hösten 2019.

 

Baltic Connector Oy är ett statsbolag som grundades 2015 för att förverkliga Finlands andel av Balticconnector-gasledningen, som byggs mellan Finland och Estland. När Balticconnector är färdigt förenar det gasnäten i Finland och Baltikum och möjliggör öppnandet av gasmarknaden i Finland. Projektet är till 75 procent finansierat av EU och avsikten är att Balticconnector-gasledningen ska vara slutfört till 2020.

 

Ytterligare information:

projektdirektör, Tom Främling, tfn +358 50 3262 918
verkställande direktör, Herkko Plit, tfn +358 50 4620 788

Baltic Connectors sista entreprenadavtal för kompressorstationen säkerställer projektets tidtabellsenliga framskridande, 16.11.2018