Sjöledningens grävningsarbete i inre skärgården klara och stenbrytning börjar i yttre skärgården

Balticconnector projektet inledde grävningsarbeten fredagen den 13.7. Arbetena har framskridit väl och har blivit klara på måndagen 16.7. I slutet av veckan fortsätter jobben i yttre skärgården ca. 20 km från stranden med stenbrytning.

Stenbrytningen görs i tre faser: borrning, sprängning och grävning av bruten sten. I detta område kommer borrning och grävning att göras dygnet runt och sprängningsarbeten kommer att begränsa sig till dagtid mellan 07:00–18:00. Jobbet beräknas räcka två veckor. Efter det fortsätter man med stenbrytning vid Ingå farled samt utanför Lillskämmön, med begränsad arbetstid 06:00–22:00. Sjöledningens förberedande arbete kommer att slutföras inom augusti.

”Utförandet av förberedande arbete i juli försäkrade att det fanns tillräckligt tid att planera arbeten ordentligt och att de härmed kan utföras säkert och med den utrustning arbetet kräver. Tidpunkten är också bra för nu kan vi undvika hotet som höststormarna utgör”, säger projektdirektör Tom Främling. Baltic Connector Oy beklagar störningen och tackar samtidigt boende i området för deras förståelse för saken.

 

Ytterligare information:
projektdirektör, Tom Främling, tfn +358 50 3262 918

 

Sjöledningens grävningsarbete i inre skärgården klara och stenbrytning börjar i yttre skärgården, 17.7.2018